EVEN VOORSTELLEN

Ik ben geboren op Aruba, groeide op in Nederland en op Curaçao.

Ik studeerde communicatie en politieke wetenschappen in de Verenigde Staten en voltooide aan de Universiteit Leiden de post-doctorale leergang Public Affairs.

Mijn carrière begon op de Nederlandse Antillen, waar ik al jong de commerciële leiding had over een groot familiebedrijf, waar vruchtensappen en melkprodukten werden ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Na tien jaar maakte ik de overstap van Curaçao naar Nederland en naar de non-profit sector. Eerst als directeur van een complexe ledenorganisatie in Amsterdam, later als directeur van een internationale goede doelen- en fondsenwervingsinstelling. Daarna was ik drie jaar director corporate affairs en rechterhand van de CEO van een dynamisch ontwikkelaar van hotel- en hospitality concepten. 

In 2014 ben ik voor mezelf begonnen en sindsdien ben ik werkzaam geweest als adviseur en lobbyist voor verschillende NGO's. Ik coördineerde onder meer de lobby tegen een wetsvoorstel in de Tweede Kamer, ontwikkelde diverse strategische bewustwordingscampagnes en stond uiteenlopende organisaties bij op het gebied van communicatie in het algemeen en sociale media in het bijzonder.

In de periode 2017-2018 bracht ik opnieuw een jaar door op Curaçao, waar ik als lid van een tweekoppig management team leiding gaf aan een reclame- en communicatiebureau.

In mijn vrije tijd was en ben ik actief als bestuurder van diverse organisaties en instellingen binnen het maatschappelijk middenveld. Zo was ik op de Antillen betrokken bij de oprichting van de grootste politieke beweging en ben ik later als parlementariër gekozen voor deze nieuwe partij. Ik was voorzitter van het Joodse kerkgenootschap en vice-voorzitter van de raad van commissarissen van de Antilliaanse Luchtvaartmaatschappij.

 

In Nederland heb ik mij als jarenlang als voorzitter van een hospice in Amsterdam ingezet. Bij andere stichtingen was ik verantwoordelijk voor de organisatie van uiteenlopende nationale evenementen. Momenteel bekleed ik bij drie organisaties een bestuursfunctie.

 

Actief betrokken zijn bij de samenleving is een belangrijk deel van m'n leven. Van opdrachten met een ideëel doel word ik dan ook extra vrolijk.

David Serphos-9518.jpg